Kastanjehof
Rustig wonen in een levendige buurt
Welkom
Kastanjehof is een klein woonzorgcentrum in de Amsterdamse Oosterparkbuurt. Het is een uitzonderlijk huis om twee redenen: 'De Salon' met iedere dag sociale en culturele activiteiten voor mensen van alle culturen en nationaliteiten. De andere reden die ons huis uniek maakt, is dat er ook ouderen wonen met een verstandelijke beperking.
Het maakt de Kastanjehof een bruisende, kleurrijke en multiculturele plek waar iedereen zich kan thuis voelen onder hetzelfde dak.
Wat vind je bij ons?
Professionals van de Kastanjehof ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.
Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.
Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.
Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.
Als je verblijft in de Kastanjehof, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'
Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof.
Een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers organiseert steeds nieuwe activiteiten. Ook als buurtbewoner kun je hieraan deelnemen.
De Kastanjehof is een open, gastvrij huis. Als buur of naaste ben je altijd welkom voor een kopje koffie en een praatje. Tegen vergoeding eet je een hapje mee.
Wonen aan het Kastanjeplein in Oost
In de Kastanjehof woon je zelfstandig in een eigen kamer of appartement met hulp en zorg waar je dat nodig hebt. Wat je zelf kunt, blijf je gewoon zelf doen. Zo houd je de regie over je leven.
Kastanjehof staat aan het rustige Kastanjeplein in een levendige buurt waar mensen uit alle culturen samenkomen. Net achter het Oosterpark, om de hoek van het OLVG en de Linnaeusstraat.
Het Oosterpark is dichtbij. Je kunt er prettig wandelen en even frisse lucht opsnuiven op een bankje aan het water. In de Linneausstraat is een ruim aanbod van winkels, en in de buurt van de Kastanjehof zijn ook veel cafés en eetgelegenheden. Ben je nog goed ter been, dan is de Dappermarkt een gezellig uitstapje.
Samen zorgen
De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.
Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg.
Veelgestelde vragen
De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.
De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.
Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.
Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.
Zorgkaart Nederland beoordeling
Gemiddelde beoordeling: 8.4
Woonzorgcentrum Kastanjehof is 16 keer beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.
Aanmelden
1 Indicatie aanvragen
Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.
2 Neem contact met ons op
Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.
3 Plaatsing
Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.
Contact
Kastanjehof is goed bereikbaar. Tram 1, 3 en 19 en bus 37, 41, 245 en N87 stoppen dichtbij. Het centrum, Flevopark, Centraal Station, Noord, Diemen, Slotervaart en Amstelstation zijn hierdoor goed bereikbaar. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.
Adres
Kastanjeplein 60
1092 LA Amsterdam
088 267 32 26
Kunnen wij je helpen?
Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?
Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.
Cliënten Servicebureau
T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl