Locatie

Anton de Kom

kleine woonlocatie voor mensen met dementie van Surinaamse afkomst

Anton de Komplein 10/3e Amsterdam

(020) 312 39 40
Drie vrouwen zitten naast elkaar te zingen op een stoel. Ze hebben blaadjes vast met daarop de songtekst.

Het Anton de Kom bruist van het leven en de gezelligheid. De Surinaamse cultuur is hier springlevend. Bij Anton de Kom woon je in een kleine groep met een gezellige, ruime woonkamer. Koken en eten doe je samen met je medebewoners. Familie is van harte welkom om mee te eten, te koken en deel te nemen aan activiteiten.

Heb je even behoefte aan rust? Dan kun je je terugtrekken in je eigen zit-slaapkamer.

Wat vind je bij ons?

  • Professionals van het Anton de Komplein ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijft je gewoon zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

    Bij medische of psychische klachten krijg je ondersteuning van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

  • Luisteren naar Surinaamse muziek, odo's voordragen, Bigi sma tori, handenarbeid, gymnastiek: iedere dag kun je meedoen aan activiteiten. We lezen samen de krant, praten over vroeger en halen een frisse neus in het Bijlmerpark om de hoek. Drie dagen in de week is er een levendige en kleurrijke markt op het plein.

  • Ben je mantelzorger van een van onze bewoners, dan ondersteunen we je in de zorg voor je naaste met praktische steun, informatie en advies. Je kunt deelnemen aan informatiebijeenkomsten, het spreekuur en de gespreksgroep. Tijdens het spreekuur kunt je jouw persoonlijke situatie voorleggen.

    Hulp van een imam, een Hindoepriester, een Wintideskundige, een dominee of een andere geestelijke verzorger is mogelijk.

Een paar handen met in de rechterhand een rood textielpotlood en een linkerhand die rust op een rood meetlint op een stuk stof. Aan de pols draagt de persoon een rood-witgeblokt speldenkussen met spelden erin

Wonen aan het Anton de Komplein

De Surinaamse cultuur stroomt door onze aderen. We vieren de Surinaamse feestdagen zoals Keti Koti, Srefidentie en in december een Krien Swietie, en kijken naar Surinaamse televisie. Iedere dag kookt een vrijwilliger een verse Surinaamse maaltijd. Boodschappen doen we op de levendige markt op het plein.

Winkelcentrum De Poort met een groot aanbod van winkels en eethuizen is op loopafstand. In een paar minuten ben je bij het Bijlmerpark waar je kunt genieten van het mooie groen en de frisse buitenlucht. 

Gebouw van de locatie Anton de Kom. Vier verdiepingen en balkons. Invalidenparkeerplaatsen bij de ingang.
Eenpersoons slaapkamer met hoog/laag bed, grote ramen, tv meubel en 2 stoelen.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Veelgestelde vragen

  • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

    De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

    Eigen bijdrage berekenen
  • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

  • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 7.9

Kleinschalig wonen Anton de Kom is 16 keer beoordeeld met een gemiddelde van 7.9.

Aanmelden

  1. 1 Indicatie aanvragen

    Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

  2. 2 Neem contact met ons op

    Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

  3. 3 Plaatsing

    Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Anton de Kom is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, bushalte Anton de Komplein ligt om de hoek. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt (betaald).

Adres

Anton de Komplein 10/3e
1102 DR Amsterdam
088 — 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl