De Gooyer
wonen aan de Dappermarkt
Welkom
De Gooyer staat midden in de levendige Dapperbuurt in Amsterdam Oost, direct aan de gezellige Dappermarkt. Er is altijd reuring, mensen lopen er graag binnen voor een kopje koffie of een praatje, of om mee te doen aan activiteiten. Je kunt hier wonen in een 1-kamerappartement als het thuis niet meer gaat. Er zijn ook appartementen speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.
Ons restaurant serveert dagelijks voor een driegangenmenu voor een redelijke prijs. Buurtbewoners - jong en oud - zijn van harte welkom een hapje mee te eten. Als buurtbewoner kun je ook bij ons terecht voor fysiotherapie, ergotherapie, valpreventie of een scootmobieltraining. Kortom, de Gooyer is een fijne ontmoetingsplek voor iedereen.
Wat vind je bij ons?
Professionals van De Gooyer ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.
Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.
Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.
Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.
Een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers organiseert allerlei activiteiten en uitstapjes. Laat ons weten wat je leuk vindt om te doen, dan kijken wij of we dit kunnen organiseren.
Ook buurtgenoten en familie zijn welkom om aan te sluiten bij activiteiten.
De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk.
In de buurt vind je veel grote en kleine winkels, gezellige cafés en restaurants. Zoek je liever de rust op, dan is het Oosterpark op loopafstand.
De Gooyer heeft twee Roze Loper Certificaten: één voor haar roze zorg voor ouderen, en één voor de begeleiding aan mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.
Deze Roze Lopers geven aan dat De Gooyer bewust en tolerant omgaat met seksuele diversiteit én dat die inclusie is verwerkt in de kwaliteit van zorg en in het beleid. Mooie woorden, die in goed Amsterdams gewoon betekenen dat in De Gooyer iedereen mag zijn wie zij, die of hij is.
Wonen in de Dapperbuurt
De Gooyer heeft 53 éénkamerappartementen voor oudere mensen met een zorgindicatie en 32 appartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Je krijgt hulp en ondersteuning waar je dat nodig hebt. Hulp in de huishouding bijvoorbeeld, of ondersteuning bij het douchen. Maar wat je zelf kunt, blijf je gewoon zelf doen. Zo blijf je actief en zo zelfstandig mogelijk.
Samen zorgen
De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.
Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg.
Veelgestelde vragen
De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.
De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.
Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.
Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.
Zorgkaart Nederland beoordeling
Gemiddelde beoordeling: 8.7
Woonzorgcentrum De Gooyer is 22 keer beoordeeld met een gemiddelde van 8.7.
Aanmelden
1 Indicatie aanvragen
Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.
2 Neem contact met ons op
Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.
3 Plaatsing
Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.
Contact
De Gooyer is goed bereikbaar met tram 14 (halte Pontanusstraat), tram 10 (halte Hoogte Kadijk), tram 9 (halte 1e van Swindenstraat) en bus 22 (halte Oosterburgergracht). NS-station Muiderpoort is 5 minuten lopen. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.
Adres
Von Zesenstraat 298
1093 BJ Amsterdam
088 267 32 26
Kunnen wij je helpen?
Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?
Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.
Cliënten Servicebureau
T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl