Een jonge vrouw met donker afro-kapsel staat in de deuropening. Voor haar staat een dame met blauwe hoofddoek. Ze kijken vriendelijk en blij naar elkaar. Er is een roze deurbel.

Begeleiding thuis

Lukt het je vanwege een psychische kwetsbaarheid even niet om goed voor jezelf te zorgen en alle ballen in de lucht te houden? Dan komt een begeleider bij je langs die je helpt weer orde te scheppen. Met administratie, post en geldzaken, of met een plan om gezond te blijven eten en je huis goed schoon te houden.

Je kunt kortere of langere tijd thuis ondersteuning krijgen van Cordaan. Met je begeleider breng je in kaart wat je nodig hebt, en maak je afspraken voor je persoonlijk ontwikkeltraject.

Jouw begeleider kan je ook helpen met sociale contacten en het vinden van werk, vrijwilligerswerk of leuke dingen doen in je vrije tijd.

Aanmelden doe je zo

  1. 1 Aanmelden

    Woon je in Amsterdam en wil je meer weten over onze begeleiding? Neem dan contact op met het Ambulant Specialistisch Team (AST) van Cordaan via ast@cordaan.nl of vraag om meer informatie bij ons buurtteam. Woon je in Diemen? Vraag dan bij De Brede Hoed om een beschikking voor Ambulante Ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

  2. 2 Gesprek

    Een zorgconsulent van Cordaan neemt contact met je op om de aanmelding te bevestigen en de begeleiding op te starten.

  3. 3 Start begeleiding

    Onze begeleider komt bij jou thuis op visite en geeft precies die begeleiding en hulp die jij nodig hebt.

Veelgestelde vragen

  • Begeleid wonen is een vorm van huisvesting waarbij je in een meer zelfstandige omgeving woont, maar wel ondersteuning krijgt van professionele begeleiders. Doel is om je zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in de samenleving, terwijl je tegelijkertijd de nodige begeleiding en ondersteuning krijgt.

  • 1) Autonomie: Bewoners die begeleid wonen hebben meer autonomie dan bij beschermd wonen. Je hebt een eigen woonruimte, zoals een appartement of een studio, en wordt aangemoedigd om zoveel mogelijk zelf te ondernemen. 
    2) Begeleiding: Er is regelmatig begeleiding aanwezig, maar deze is minder intensief dan bij beschermd wonen. Begeleiders kunnen jou op verschillende vlakken ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het huishouden, het beheren van je (financiële) administratie, het vinden en behouden van werk en aan het aanleren van sociale vaardigheden. 
    3) Individueel begeleidingsplan: Net als bij beschermd wonen wordt er gewerkt met een individueel begeleidingsplan, afgestemd op jouw specifieke wensen en doelen. 
    4) Op weg naar zelfstandigheid: Het doel van begeleid wonen is om je stapsgewijs voor te bereiden op een meer zelfstandig bestaan. Dit kan betekenen dat de intensiteit van de begeleiding in de loop van de tijd vermindert, afhankelijk van de vooruitgang die je boekt. 

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl