Locatie

De Boeg

Op een prettige manier ouder worden in een beschermde woonomgeving

Hoofdweg 495, Amsterdam

(020) 204 85 50
Een licht appartement op de hoek van het gebouw. De zon schijnt naar binnen op de grote planten. Er staan een eettafel met 2 stoelen en een fauteuil.

Bij De Boeg woon je in een warme en ondersteunende omgeving waar verzorging, welzijn en persoonlijke aandacht samenkomen. Prachtig gelegen tussen de Erasmusgracht en het Bos & Lommerplein, is De Boeg een plek waar je je snel thuis en op je gemak voelt.

Een oudere man toont vol trots zijn felrode sportauto in miniatuurformaat.
Een donkere man met zwart kroeshaar en een blanke vrouw met bril pellen ontspannen een ei voor de lekker salade. Op tafel staat een pan, een snijplank en een schaal voor de salade.

Wat vind je bij ons?

  • In De Boeg woon je in je eigen appartement met slaapkamer, badkamer, zitkamer en een kitchenette. Je woont samen met anderen op een etage met een gezellige, sfeervolle huiskamer en een moderne keuken die je met elkaar deelt.

    Op de begane grond van De Boeg zijn dagbesteding, fysiotherapie, een kapper en een buurthuis gevestigd.

  • Met een persoonlijk begeleider kijk je welke begeleiding je nodig hebt en maak je afspraken hierover. Je krijgt de rust en tijd om aan je persoonlijke doelen te werken.

    We begeleiden je bij vragen over je leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk en psychisch welzijn. Daarnaast kunnen we je ook begeleiden op het gebied van persoonlijke relaties en dagactiviteiten. En we helpen je om actief te zijn in de samenleving.

  • Wij organiseren hier elke dag leuke en gezellige activiteiten, zowel individueel als in groepsverband. Bij lekker weer gaan we het liefst naar buiten om lekker te wandelen, te fietsen of om een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld de dierentuin of een museum. Ook kun je jezelf inschrijven bij de dagbesteding op de begane grond. Je bepaalt zelf aan welke activiteiten je meedoet. 

    Er is vier dagen per week een activiteitenbegeleider op locatie aanwezig, en er is een participatiecoach die samen met jou zoekt naar een leuke en zinvolle invulling van je dag.

  • In principe maak je gebruik van onze eigen maaltijdvoorziening. Maar in overleg kun je er ook voor kiezen om zelf te koken of om deel te nemen aan onze kookgroep.

    De maaltijden nuttigen wij in de huiskamer. Wil je liever op je eigen kamer eten? Dan mag dat natuurlijk ook.

  • Als je woont in De Boeg, is er altijd begeleiding in de buurt. Het team van De Boeg bestaat uit (persoonlijk) begeleiders, verzorgenden, helpenden en gastvrouwen en gastheren.

  • Als je ouder wordt, gaat niet alles meer vanzelf. Heb je ondersteuning nodig bij persoonlijke verzorging, of door medische zaken problemen verpleegkundige zorg nodig, is dat mogelijk in De Boeg.

Een fijne oude dag in De Boeg

In De Boeg wonen mensen die het zowel psychisch als lichamelijk niet gemakkelijk hebben. De leeftijd van onze bewoners is 55 jaar en ouder. Er is 24 uur per dag en 7 dagen per week begeleiding aanwezig.

Een huiselijke, moderne inrichting van een gezamenlijke woonkamer in Cordaan-locatie De Boeg. We zien lichtblauwe stoelen, houten tafeltjes en een prachtige inbouwkast met televisie en een model-schip. De grote kamerplant maakt het huiselijke plaatje helemaal af.
Ingang met daarboven een bord met het Cordaan logo en "De Boeg" in blauwe letters. Er loopt iemand voorbij op de stoep en er fietst iemand voorbij op het fietspad. Rechts van de entree staat "De Buren Dagbesteding" en de openingstijden in witte letters.

Veelgestelde vragen

  • Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.

    Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.

    Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.

  • Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.

  • Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.

    Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor. 

    Website van het CAK
  • Bij het Centrum Indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt ook je begeleider vragen om je hierbij te ondersteunen.

    Website van het CIZ

Aanmelden doe je zo

  1. 1 Gesprek met behandelaar

    Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.

  2. 2 Rondleiding

    Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.

  3. 3 Aanmelden

    Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier

Contact

De Boeg is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Bus 15 en tram 7 stoppen voor de deur. Bus 21, 80 en metro 50 pak je bij het Bos en Lommerplein. Kom je met de auto? Dan is er voldoende plek om (betaald) te parkeren.

Adres
Hoofdweg 495
1055 SC Amsterdam
(020) 204 85 50

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl